Rodinný dom v Soblahove je pôdorysne riešený do tvaru „L“. Je z časti podpivničený a kvôli svahovitému terénu je navrhnutý tak, aby kopíroval svahovitosť terénu. Hlavný vstup do objektu je umiestnený z hornej ulice.  Objekt je prístupný aj z dvora, cez terasu. Zo zádveria na prízemí sa vchádza do centrálnej časti na kóte ±0. Na tejto úrovni je umiestnený šatník, WC, kuchyňa s komorou a schodisko. Obývacia izba je o úroveň nižsie. Schodisko z centrálnej časti sprístupňuje podlažie na úrovni +1,5 m, ktoré tvorí nočnú časť. Dispozíciu nočnej časti domu tvorí spálňa, detská izba a kúpeľňa s WC. Z tejto úrovne sa ďalej vchádza schodiskom na ďaľšiu úroveň +3,0m, kde sa nachádza druhá spálňa a kúpelňa s WC. Na tomto podlaží je umiestnená aj technická miestnosť s kotlom. Z centrálnej časti je sprístupnené aj podlažie na kóte –1,5, kde sa nachádza dvojgaráž a podlažie na kóte –0,5m, kde sa nachádza spomínaná obývacia izba s východom na terasu. Strecha je valbová s jedným vikierom. Krov je drevený.

Ďalší objekt na pozemku je pôdorysne riešený ako obdĺžnik. Objekt je prízemný bez podpivničenia. Strecha je valbová bez vikierov. Krov je drevený.  Hlavný vstup do objektu je umiestnený z (dolnej) ulice t.j. z východnej strany. Prízemie tohoto objektu je vzhľadom na rodinný dom na kóte –1,8 a nachádzajú sa tu tieto miestnosti: sklad, WC a garáž s dielňou.

Navrhnuté sú aj nevyhnutné plochy pre prístup do objektu. Vlastné parkovacie miesto je riešené pomocou betónových dlaždíc uložených v trávniku. Všetky ostatné plochy budú využité pre sadové úpravy.